logo RJ transparant

Welkom bij Mannenkoor  Roalter Jong’s

logo RJ transparant

Welkom bij Mannenkoor  Roalter Jong’s

logo rechts

Dirigent:
Greet Nekkers van de Maat
Merelweg 32
7442 CB  Nijverdal
Mob.: 06 15174939

Ik ben Greet Nekkers -van de Maat. Woon oaver de Barg in Nijverdal
Heb een fijne man en een leuk gezin.
Als kind was ik altijd bezig met alles wat met muziek  zingen en entertainment te maken heeft. Mijn vader heeft me dat meegegeven , mijn moeder zong in een koor bij ons thuis was alle dagen muziek
Toen ik dan ook 12 was mocht ik bij de plaatselijke drumband wat ik later verruilde voor de Harmonie KSW Nijverdal, waar ik ben begonnen met trompet en al vrij snel over ging op Waldhoorn.
Deze Harmonie heb ik nu verlaten na 52 jaar trouwe dienst omdat de RoalterJongs op de maandagavond op mijn pad kwamen.
Waarom Dirigent.
Soms gebeurt er iets , ik werd gevraagd om eens te luisteren naar het Levensliederenkoor “Met Hart en Smart ” wat net in oprichting was. Ach Greet jij bent muzikaal wil jij eens kijken of we de neuzen qua muziek dezelfde kant op krijgen. Nou ja als muzikant die een groot deel van haar leven aan klassieke muziek  besteed ,dacht ik dit is echt niks voor mij, ik ken dit repertoire niet, maar kan slecht nee zeggen ,dus  help ik jullie starten.

Dit is inmiddels 21 jaar geleden. Het heeft mij heel veel gebracht , ik mocht in Zwolle op de muziekschool, een aantal directie lessen volgen onder de bezielende leiding van Eugene van Bohemen. Fantastisch om te doen, een aantal workshops  en natuurlijk zangles gevolgd, iets wat ik nog steeds doe want zelf zingen is ook een passie van mij.  Dan treed je op met je koor en kom je elkaar eens tegen als onderlinge koren mensen zien je en dan komt er wel eens een vraag, Wil je er geen koor bij?

Dat had mijn voorganger bij de RoalterJongs  ook al eens aan mij gevraagd, maar inmiddels had ik een aantal koren te dirigeren en dacht,  nou ja om nu 50 mannen te dirigeren ,dat zal toch een klus zijn, dus was toen mijn antwoord een resoluut nee. Toen Ben de Roos er uiteindelijk mee wou stoppen had ik meer bijgeleerd en was het toch een uitdaging voor mij om het te proberen.
Dat proberen pakte goed uit, het is een kunst goed passende muziek uit te kiezen maar met behulp van de muziekmannen  Johan en  Gerard en de muziekcommissie denk ik met de RoalterJongs op de goede weg te zijn.
Ook hier telt het sociale aspect, ik zeg altijd “als het goed voelt en gezellig is dan wil men ook presteren”.
En presteren doen “miene Jongs”. Veel nieuwe muziek ook soms lastige muziek maar we gaan er gewoon voor ,men heeft er plezier in en dit maakt het voor mij tot een  ware vreugd om met zo een enthousiast gemotiveerde club te werken.

Ik hoop dat  nog jaren te doen mijn motto is “ Een dag niet gezongen is een dag niet geleefd”

Greet Nekkers-van de Maat