Geschiedenis

De gezellige afsluitende bijeenkomst op het Stoppelhaenefeest in augustus 1998 vormde de opmaat voor de oprichting van het Mannenkoor ‘Roalter Jong’s’ .  Tijdens die afterparty besloten enkele vrienden en bekenden in Raalte een nieuw koor op te zetten van mannen de de leeftijd ouder dan 45 jaar. Er was nog geen shantykoor in Raalte en het optreden van een dergelijk koor in de Sallandse Herberg dat jaar was zo succesvol geweest dat navolging succesvol leek. Op 22 februari 1999 werd het koor opgericht met onmiddellijk al 16 leden.

Begonnen dus als shantykoor zijn de Roalter Jong’s inmiddels uitgegroeid naar een gezelschap van ruim 50 leden met een zeer breed repertoire. In de afgelopen jaren heeft ons koor vele malen de muzikale omlijsting verzorgd bij feesten en bijeenkomsten, in verzorgingscentra, bij jubilea en andere feestelijke bijeenkomsten.

In 2009 mochten de Roalter Jong’s optreden tijdens het bezoek van Koningin Beatrix aan het oogstfeest Stoppelheane, haar eerste openbare bezoek na de aanslag in Apeldoorn het jaar daarvoor.